Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Έκθεση Φωτογραφίας “Που κατοικεί η μνήμη ”

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “Που κατοικεί η μνήμη.”

Σ’ ένα πιλοτικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Φωτογραφίας στο φορέα μας, με την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της Χριστίνας Κατσάρα, φωτογράφος - art therapist, η Ευφροσύνη Αρμελινού, η Άννα Παναγοπούλου, ο Ζήσης Ραχούτης, ο Λευτέρης Αρμελινός και ο Ηλίας Λαζογεώργος, ξεκίνησαν ένα πρωινό μια βόλτα στη Κυψέλη για να φωτογραφίσουν έτσι απλά την άνοιξη. Η άνοιξη όμως ήταν παντού στη ματιά τους, στα όνειρά τους, στις σκέψεις τους για αυτά που έζησαν και για αυτά που θέλουν να αφήσουν πίσω τους. Έτσι γεννήθηκε αυτή η ιδέα.
Να καταγράψουν τα εμβληματικά κτίρια της Φωκίωνος Νέγρη με την ιστορία τους, γιατί όπως λέει και ο συγγραφέας της ομάδας, ο κ. Λευτέρης:
«Η ομορφιά ποτέ δεν χάνεται και όσο υπάρχουμε θα πολεμάμε για να την μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας, την ιστορική πραγματικότητα που ζήσαμε, στο ΧΘΕΣ, με την ΕΛΠΙΔΑ, το μέλλον να είναι καλύτερο από το παρελθόν στην περιοχή και στους ανθρώπους της…»
Τα κτίρια αυτά που κοσμούν τις γειτονιές της Κυψέλης αποτελούν πολύτιμα αρχιτεκτονικά έργα που θέλουμε να διαφυλάξουμε και να τα γνωρίσουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης.
Η ματιά των 5 αυτών ανθρώπων στο τώρα με την μοναδική σοφία που συντροφεύει την ηλικία τους, θα σας εμπνεύσει και θα σας συγκινήσει.
Θα χαρούμε να σας δούμε:
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Creative Lab 2
28 - 29 Σεπτεμβρίου 2024 
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου