Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Garuda- Traditional Yoga Nidra

 


Πιστοποιημένη Εκπαίδευση & Επανεκπαίδευση Garuda- Traditional Yoga Nidra

20&21 Ιανουαρίου 2024
The Yogic Hypnotherapy!!! Online & Live
Σάββατο 09:00 - 12:00 &14:00 - 17:00
Κυριακή 09:00 - 12:00 & 13:00 - 16:00
Μια μοναδική εκπαίδευση στην Garuda- Traditional Yoga Nidra
Η Γιόγκα Νίντρα δεν είναι ο Γιόγκικος ύπνος, αλλά το Ξύπνημα μέσα στο Όνειρο στην ψευδαίσθηση, που ονομάζουμε πραγματικότητα.
Η Yoga Nidra προέρχεται από τον Ταντρισμό και έχει αναγνωριστεί σαν μια από τις ισχυρότερες τεχνικές που είναι γνωστές στον άνθρωπο, για την επαφή μας με τον Εσωτερικό Εαυτό. Στη Γιόγκα σε πρώτο επίπεδο, χρησιμοποιείται πιο πολύ σαν τεχνική χαλάρωσης. Αν και η δύναμη αυτής της τεχνικής είναι τέτοια που είναι αποτελεσματική για την θεραπεία του πόνου, μιας βαθύτερης νεύρωσης, της νευρικότητας, του άγχους και της αϋπνίας και εσωτερικών συγκρούσεων.
Στο συμβατικό ύπνο, χάνουμε τον έλεγχο των αισθήσεών μας, ενώ στη Yoga Nidra, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και μπορούμε να πάμε στα βαθύτερα επίπεδα του ψυχισμού μας. Στον υποσυνείδητο ή ασυνείδητο νου μπορούμε να ενεργοποιήσουμε καινούργιες δυνατότητες, να θεραπεύσουμε τραύματα και τέλος στον υπερσυνείδητο νου να αποκτήσουμε την υπερβατική εμπειρία του Ανώτερου Εαυτού.
Στη διάρκεια της εκπαίδευσης θα γνωρίσουμε και θα εμβαθύνουμε στην Παραδοσιακή Γιόγκα Νίντρα, έτσι όπως είναι γνωστή σήμερα στην Δύση και Ινδία. Θα αναλυθεί ο τρόπος και λόγος δόμησης της με έναν συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα στον ψυχισμό. Τέλος, θα δοθούν πληροφορίες σύμφωνα με την επιστήμη για τον τρόπο λειτουργίας της και την αποτελεσματικότητάς της.
Οι πρακτικές που θα δοθούν θα είναι αποκλειστικά από το εγχειρίδιο της εκπαίδευσης, που είναι 100 σελίδες και περιέχει διαφορετικούς οραματισμούς και πρακτικές απο αυτες που υπάρχουν σε άλλα βιβλία.
Η Yoga Nidra έτσι όπως σταδιακά δομείται από τον Spyros Kapnias Garudananda έχει πολλές εξειδικεύσεις.
Στη Traditional Yoga Nidra εκπαιδεύονται οι ασκούμενοι στην θεωρία, την πρακτική και την διδασκαλία της βασικής πρακτικής. Εδώ Σε αυτό το επίπεδο εντάσσονται και οι ξεχωριστές εκπαιδεύεις στην Yoga Nidra Therapy, Yoga Nidra Regression, PLR, LBL, ICR.
Έχοντας κάποιος εμπειρία στην Yoga Nidra μπορει να παρακολουθήσει την Tantric Yoga Nidra που περιλαμβάνει πολύ εσωτερικές τεχνικές από Ταντρικά κείμενα και παραδόσεις τις Γιόγκα.
Στις επόμενες εκπαιδευσεις διδάσκεται το πως η Γιόγκα Νίντρα οδηγεί σε Υπερβατικές Καταστάσεις και στο Καθαρό Φως.
Η πιστοποίηση της Yoga Nidra είναι εγκεκριμένη από την Yoga Alliance τόσο μέσω της σχολής Garuda Yoga Academy. Ακόμη οι 20 ώρες εκπαίδευσης στην Yoga Nidra είναι πιστοποιημένες σαν Continuing Education Credits – YACEP. Η μετεκπαίδευση των δασκάλων είναι πλέον απαραίτητη στους πιστοποιημένους δασκάλους της Yoga Alliance. Ακόμη αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσουν στα επόμενα βαθύτερα επίπεδα αυτής της υπέροχης πρακτικής.
Η Yoga Nidra μπορεί να διδαχθεί μετά από την πρακτική των asana ή σε χωριστή συνεδρία. Ακόμη μπορεί να αναμειχθεί προσεκτικά, με νέους οραματισμούς και τεχνικές, από τον Σαμανισμό, Reiki, Κρυσταλλοθεραπεία και άλλες δυτικές έρευνες για τη χαλάρωση, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Μπορεί να εκπαιδευτούν δάσκαλοι γιόγκα, ασκούμενοι στη γιόγκα, γυμναστές, εναλλακτικοί θεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και γενικά άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην κατανόηση του ψυχισμού τους.
Απευθύνεται και σε όσους έχουν κάνει ήδη την εκπαιδευση, γιατί οι πρακτικές εξελίσσονται συνεχώς και μπορούν να συγκεντρώνουν ώρες για το Yoga Nidra Teacher Certificate 200h. Όσοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευση του Σαββατοκύριακου, λαμβάνουν Certificate 20h εγκεκριμένο απο την Yoga Alliance ώστε να μπορούν να διδάξουν την Traditional Yoga Nidra και να εργαστούν εσωτερικά με τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.
Δήλωση συμμετοχής μέσω facebook ή στο τηλ 6944372221
Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης:
Σάββατο 20/01
9 πμ -10 πμ – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
10.00 πμ – 12.00μμ & 02:00μμ – 05:00μμ Yoga Nidra (Practice & Theory)
Κυριακή 21/01
9 πμ -10 πμ – Mantras, Pranayama, Yoga for Yoga Nidra
10.00 πμ – 12.00μμ & 01:00μμ – 04:00μμ Yoga Nidra (Practice & Theory)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!
------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Spyros Kapnias Garudananda άρχισε να ασκεί την Yoga Nidra πριν 35 έτη, διαβάζοντας το πρώτο τεύχος του Ελληνικού περιοδικού «Γιόγκα», το 1982. Σε αυτό το περιοδικό υπάρχει ένα άρθρο από τον Brahamachari Amaldas για τη Yoga Nidra.
Μετά απο χρόνια στο Satyananda Ashram και κάνοντας εκπαιδευση ενος ετους το Yogic Studies στο ashram έμαθε τον παραδοσιακό τρόπο εκτέλεσής της. Στη συνέχεια διδάχθηκε την Γιόγκα Νίντρα από διάφορους δασκάλους στην Δύση και στην Ινδία, και μελέτησε την Ονειρική Γιόγκα στην Σαμανιστική, Θιβετάνικη και Δυτική Παράδοση.
Έχει Hypnotherapy Trainers Trainer & Master Certificate, Regression Hypnotherapy Certificate, PLR Certificate, LBL Certificate, ICR Certificate.
Σύμφωνα με τις μελέτες του ίδιου, η Yoga Nidra έχει ασκηθεί ως sadhana (γιογκική πρακτική) για χιλιετίες από τους ασκητές, sadhus, και σοφούς, rishis. Στο πρώτο της επίπεδο η Yoga Nidra έχει σκοπό να προετοιμάσει και να καθαρίσει έναν sadhaka (αναζητητή), πνευματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και φυσικά, πριν να αρχίσει την ενασχόλησή του με τα ανώτερα επίπεδα και τις πτυχές της συνείδησης και της επίγνωσης, μέσω του διαλογισμού, και άλλων Yoga Nidra πρακτικών, που ασχολούνται με τον ύπνο και το ονείρεμα.
Διαφορές Garuda - Traditional Yoga Nidra με Yoga Nidra
- Δίνεται η Εξουσιοδότηση, οπότε ο ασκούμενος έχει τον απόλυτο έλεγχο.
- Δεν υπάρχουν επιτακτικές υποβολές
- Δεν υπάρχουν υποβολές «δεν θα κοιμηθώ», γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της Υ.Ν..
- Υπάρχουν οι Εμβαθύνσεις που είναι ιδίωμα της GYN.
- Δεν υπάρχουν στοιχεία στους Οραματισμούς που μπορούν να εγείρουν ανεξέλεγκτες αρνητικές πλευρές του υποσυνείδητου και ασυνείδητου νου.
- Δεν θεωρούμε πως μπορούν να δουλέψουν, οι υποβολές από αυτό το επίπεδο εμβάθυνσης, καθώς είμαστε στα κύματα Θήτα, γι αυτό και δεν αποτελουν κύριο μέρος της πρακτικής.
- Θεωρούμε πως η Παραδοσιακή Γ.Ν., είναι απλώς μόνο ένα μικρό κομμάτι της Γ.Ν., που δουλεύει κυρίως με Αρχέτυπα στον Υποσυνείδητο και Υπερσυνείδητο Νου.
- Στην Garuda Υ.Ν. υπάρχει (αποκλειστικά), η Ενθύμηση και Απορρόφηση, που είναι απαραίτητες για τον Υποσυνείδητο νου.
- Τέλος υπάρχει (αποκλειστικά) η αποτύπωση των εμπειριών, που είναι απαραίτητη για τον Συνειδητό νου.
- Στην Garuda Υ.Ν., υπάρχουν (αποκλειστικά) διάφορα επίπεδα εμβάθυνσης και πρακτικής, εκτός από τον Οραματισμό και την δουλειά με τα Αρχέτυπα. Όπως είναι η Tantric (Kundalini) Yoga Nidra, η Yoga Nidra Therapy (Suggestion, Regression, PLR, LBL, ICR), Turiya Yoga Nidra και Dream Yoga Nidra.

Moksha Yoga Center Monastiraki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου