Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2022 Τριήμερο Φεστιβάλ -Επαναστατικές ιδέες για εργατική εναλλακτική

 

Το τριήμερο συζητήσεων Μαρξισμός 2022 που οργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα θα διεξαχθεί φέτος από τις 8 μέχρι τις 10 Ιούλη στην Νομική Σχολή της Αθήνας. Ένα τριήμερο με δεκάδες συζητήσεις, ομιλητές/τριες για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων.

Σήμερα, οι επαναστατικές ιδέες του Μαρξ είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ! Ο καπιταλισμός παγκόσμια συγκλονίζεται από τις πιο πολύπλευρες και μακρόσυρτες κρίσεις: πόλεμος, στασιμοπληθωρισμός, πανδημία, κλιματική αλλαγή- ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
Σε όλο τον κόσμο, ξεχειλίζει η οργή για τις καταστροφές που σπέρνει αυτό το σύστημα μέσα στην κρίση του. Κόμματα που κάποτε εξασφάλιζαν την πολιτική σταθερότητα για δεκαετίες ολόκληρες, τώρα λιώνουν σαν το χιόνι, όπως είδαμε πιο πρόσφατα στη Γαλλία.
Η Ελλάδα δεν είναι έξω από αυτήν τη μεγάλη εικόνα. Ήταν ο αδύναμος κρίκος στο ξεκίνημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης πριν από πάνω από δέκα χρόνια και έχουμε μια άρχουσα τάξη που εμπλέκεται πάντα στα χειρότερα. Ρεκόρ πολεμικών δαπανών την ώρα που η ακρίβεια θερίζει τα μεροκάματα και ρεκόρ θανάτων καθώς Μητσοτάκηδες και Πλεύρηδες τσακίζουν τη δημόσια Υγεία.
Πώς μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά; Πώς μπορούμε να ενώσουμε όλες τις αντιστάσεις: τους αγώνες των γυναικών ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις με τις απεργίες των εργατών στην COSCO, στα νοσοκομεία, στους δήμους; Τις μάχες των προσφύγων ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις με τους αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών στις σχολές και στα σχολεία; Τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια με την πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή που προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι;
Ποια Αριστερά και με ποια στρατηγική μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά για να απαλλαγούμε από τον καταστροφικό καπιταλισμό; Το τριήμερο συζητήσεων του Μαρξισμού 2022 είναι αφιερωμένο στην προσπάθεια να βρούμε τις απαντήσεις. Ελάτε να τις αναζητήσουμε μαζί!
Στις βασικές συζητήσεις περιλαμβάνονται:
*Εργάτες ενωμένοι-ποτέ νικημένοι: το απεργιακό κίνημα σήμερα
*Ούτε Πούτιν-ούτε ΝΑΤΟ: η πάλη για να σταματήσουμε τον πόλεμο
*1922 - η προσφυγιά και η επαναστατική παράδοση του ΣΕΚΕ
*Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες- Όχι στην ΕΕ φρούριο
*Για πάντα στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί
*Γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ, Τρανς- η πάλη ενάντια στον σεξισμό
*Η νεολαία ενάντια στην Παιδεία των start-ups
*Λένιν και ιμπεριαλισμός: περίοδος πολέμων και επαναστάσεων
*Λευτεριά στην Παλαιστίνη
*Μαρξ και καπιταλισμός-ζόμπι: οι αιτίες του στασιμοπληθωρισμού
*Κλιματική αλλαγή και πανδημία: δεν υπάρχει «εμβόλιο» για την καταστροφή του πλανήτη
*Κάτω η Νέα Δημοκρατία: η πάλη για εργατική εναλλακτική
JUL 8 AT 1 PM – JUL 10 AT 7:30 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου