Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου συμμετείχε στο πάνελ της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Παύλου Παπαδάτου

Την Τετάρτη 3 Απριλίου η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου συμμετείχε στο πάνελ της παρουσίασης του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας Παύλου Παπαδάτου «ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ» μαζί με πολύ αξιόλογους συμπαρουσιαστές απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και συγκεκριμένα τον πρ. Πρωθυπουργό& πρ. Πρόεδρο ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, τους πολιτικούς Ντόρα Μπακογιάννη & Κωστή Χατζηδάκη, τη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου και τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.
Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, μέσα σε μία έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών συμπατριωτών μας, εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και φορέων,εκπροσώπων συντοπίτικων πολιτιστικών συλλόγων και εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

Η Πρόεδρος τόνισε για τον κ. Παπαδάτο ότι εδώ και πολλά χρόνια εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τη χώρα μας. Εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της, εκθέτει δημόσια τις απόψεις του με θάρρος, κρίνει και ψέγει τα κακώς κείμενα, διατυπώνει προτάσεις.
Σχετικά με το βιβλίο του κ. Παπαδάτου «Ρεαλισμός ενάντια στον λαϊκισμό» η κα Μαριολένη ανέφερε ότι περιέχει μια σειρά δημοσιευμένων άρθρων του που αναφέρονται στα προβλήματα και τις παθογένειες που έφεραν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο. Για τον Παύλο το μεγάλο πρόβλημά μας είναι η έλλειψη πολιτικού θάρρους από τους εκάστοτε κυβερνώντες να προχωρήσουν τη χώρα μας μπροστά και να την απαλλάξουν από όλα εκείνα που την κρατούν πίσω.
Είναι μια πρόσκληση- πρόκληση για τον αναγνώστη, να προβληματιστεί, να στοχαστεί και να πάρει θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι. Τόνισε ότι με λόγο λιτό, κατανοητό αλλά εμπεριστατωμένο και με χιούμορ κάποιες φορές, παρουσιάζει την πολιτική επικαιρότητα, ορίζοντας με επιχειρήματα τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι και όπως είπε θα το χαρακτήριζε ως εγχειρίδιο μαθημάτων οικονομίας και διοίκησης, χρήσιμο σε κάθε πολίτη.
Περαιτέρω, σημείωσε ότι στα άρθρα του υπάρχει πίκρα για τα δεινά μας, υπάρχει όμως και το όραμα της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας, αισιοδοξώντας πως θα στραφούμε πολίτες και πολιτικοί στον ορθό λόγο, θα πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και οι επιλογές μας θα είναι ρεαλιστικές.
Τέλος, ευχαρίστησε τον συμπατριώτη μας Παύλο που μοιράζεται με όλους τις σκέψεις , τις αγωνίες και προβληματισμούς μέσα από τα άρθρα του που αποτελούν αφορμή για γόνιμο διάλογο.
Του ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του και στον ίδιο να συνεχίσει ως ενεργός πολίτης να είναι υγιής και δημιουργικός.
Εκ μέρους της Αδελφότητας παρευρέθηκαν επίσης η Γεν. Γραμματέας Χρύσα Κοκκόση και η Ειδική Γραμματέας Μάχη Αντύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου