Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Δημήτρη Κούκο

"Αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία"


Αγαπητοί γονείς, μαθητές και φίλοι,

Ο καταξιωμένος πιανίστας και καθηγητής του Εθνικού Ωδείου Χολαργού Δημήτρης Κούκος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας. 

Θα παρουσιαστεί το έργο "Το ουράνιο τόξο της βαρύτητας" του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου μας, Άλκη Παπαδόπουλου, καθώς και έργα των συνθετών Κώστα Φλεριανού, Ιάκωβου Κονιτόπουλου, Ιωάννη Δροσίτη, Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Παναγιώτη Παπούτη. 
Τα έργα, ιδιαίτερης αισθητικής και ερμηνευτικής προσέγγισης, αναδεικνύουν το δεξιοτεχνικό χαρακτήρα και τα ηχοχρώματα της σύγχρονης γραφής για το όργανο.

Η παρουσίας σας θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς και παράλληλα μια ευκαιρία να γνωρίσετε την ελληνική λόγια μουσική.

Λίγα λόγια για το έργο του συνθέτη Άλκη Παπαδόπουλου: 

“Το ουράνιο τόξο της βαρύτητας”
Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο το Τόμας Πύνσον. 
Είναι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι πύραυλοι V-2 που πέφτουν στο Λονδίνο σπάζοντας το φράγμα του ήχου, προκαλούν ανεπανόρθωτες υλικές καταστροφές και τραυματίζουν βαθιά την ψυχή των ανθρώπων. Η παράνοια που κυριεύει τους "απλούς" ανθρώπους οδηγώντας τους σε δαιδαλώδη μονοπάτια γεμάτα σκοτεινές παγίδες, συνθέτουν ένα μυθιστόρημα που αγγίζει όλες τις πλευρές της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι συνωμοσίες της εξουσίας, οι διαπλοκές των συμφερόντων, η πληθώρα μεταφυσικών συμβολισμών και το επικίνδυνα συναρπαστικό ταξίδι, έγιναν η αφορμή να περιγραφεί μουσικά ίσως ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα. 
Το έργο είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Κούκο. 

Μπορείτε να ακούσετε το έργο στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/tAaq9QcL7xk

Ο Δηµήτρης Κούκος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. 
Σπούδασε πιάνο ως αριστούχος µε υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο, µε την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου ,απ' όπου αποφοίτησε µε Άριστα παµψηφεί Α΄ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε, επίσης, Ανώτερα Θεωρητικά µε τον συνθέτη Περικλή Κούκο. 
Συνέχισε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale De Musique στο Παρίσι και στο Royal College of Music στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο τµήµα Master in Piano Performance µε καθηγητή τον Neil Immelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυµα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Έχει λάβει µέρος σε σεµινάρια, έχει συµµετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ατοµικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σηµαντικές αίθουσες. Έχει επίσης συνεργαστεί µε Έλληνες και ξένους µαέστρους και σολίστ. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Μέρος της ηχογράφησης παίχτηκε στον εορτασµό των 50 χρόνων του Γ΄ προγράµµατος. 
Ηχογραφήσεις του έχουν σταλεί στην E.B.U. 
Είναι καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Παράρτηµα Χολαργού καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ωδείο Παλαιού Φαλήρου.


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, 
ώρα έναρξης 20:30 μ.μ.

Αίθουσα συναυλιών Ωδείου Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41, τηλ. 2013634000
Είσοδος ελεύθερη

https://www.facebook.com/events/185168202105179/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου