Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση έργων του Παναγιώτη Καρούσου στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ



Παναγιώτης Καρούσος

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ
Συναυλία με έργα μουσικής δωματίου του Παναγιώτη Καρούσου
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 παρουσιαστήκαν από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στο STUDIO C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έργα μουσικής δωματίου και άριες από την όπερα Προμηθέας Δεσμώτης του μουσικοσυνθέτη Ελληνο-Καναδού Παναγιώτη Καρούσου.
Την εκπομπή που μεταδόθηκε ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα παρουσίασε η ηθοποιός Λήδα Δημητρίου, και συντόνισε η Κάτια Μάντζαρη.
Οι σπουδαίοι λυρικοί καλλιτέχνες ερμήνευσαν υπέροχα τις μελωδικές συνθέσεις του συνθέτη και ενθουσίασαν το εκλεκτό ακροατήριο του ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της ΕΡΤ. Το κοινό που παραβρέθηκε στο στούντιο καταχειροκρότησε όλους τους καλλιτέχνες, και η διεύθυνση του Τρίτου τους ευχαρίστησε για την υπέροχη αυτή συναυλία.
Βασίλης Ασημακόπουλος
Ο ταλαντούχος μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ξεχώρισε με την ζεστή υπέροχη φωνή του στο τραγούδι «Η Κόρη των Αθηνών» σε ποίηση Λόρδου Βύρωνα που αναμεταδόθηκε και στο δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στο ρεπορτάζ που ακολούθησε την συναυλία. Ο ίδιος σπουδαίος αυτός νέος καλλιτέχνης ερμήνευσε με πάθος την άρια του Προμηθέα από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης».
Η εντυπωσιακή μεσόφωνος Φωτεινή Αθανασάκη ερμήνευσε εκπληκτικά την άρια της Βίας από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» και το τραγούδι «Αριστομένης» σε ποίηση Βύρωνα.
Ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας, τραγούδησε την μελωδικότατη άρια του Ερμή με μπρίο δίνοντας της την σωστή ερμηνεία.
Φωτεινή Αθανασάκη - Κατερίνα Καραμπάτσα
Η σοπράνο Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη ερμήνευσε τα τραγούδια «Για νάρθουν» σε ποίηση Καβάφη, και «Σονέτο 109» του Shakespeare.
Οι απαγγελίες των ποιημάτων από την γνωστή ηθοποιό Λήδα Δημητρίου έδωσαν μια λογοτεχνική ατμόσφαιρα στην σημαντική, για την νεοελληνική μουσική, συναυλία.
Επίσης παρουσιάστηκαν τα έργα μουσικής δωματίου: Πιάνο Τρίο Πυθαγόρειο»,
Ρομάντζα για βιολί και πιάνο, Ντιβερτιµέντο για βιολοντσέλο και πιάνο, και το ρομαντικό Πιάνο Τρίο «Damour». Συνόδευσαν οι μουσικοί Γεννάδιος Μπίκωφ, βιολί, Ευγένιος Μπένσης, βιολοντσέλο, και η υπέροχη πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα, που είχε και την μουσική διεύθυνση στο πιάνο.

Παναγιώτης Καρούσος, Βασίλης Ασημακόπουλος,
Φωτεινή Αθανασάκη, Χρήστος Δεληζώνας,
Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη


Ο μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Τρίτου Προγράμματος και την διευθύντρια του Τρίτου Βιργινία Νείλα, τους καλλιτέχνες και τον κύριο Δημήτρη Παπαδημητρίου που του έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσει τα έργα του μέσα από τις εκπομπές του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ.
Τα σχόλια για την μουσική του Παναγιώτη Καρούσου ήταν εγκωμιαστικά, ίσως είναι ο μοναδικός συνθέτης Ελληνικής καταγωγής που οι κριτικές έχουν χαρακτηρίσει τις  συνθέσεις του θεία μουσική και στην Ελλάδα αλλά και στον Καναδά και τις ΗΠΑ που έχει διαπρέψει.


Βιργινία Νείλα, Λήδα Δημητρίου, Παναγιώτης Καρούσος, Κάτια Μάντζαρη, Φωτεινή Αθανασάκη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Γεννάδιος Μπίκωφ, Χρήστος Δεληζώνας, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Ευγένιος Μπένσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου