Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων και οι εκδόσεις Οδός Πανός, παρουσίασαν το βιβλίο του Τανκρέντι Μαραντέϊ «Ιστορίες & Παραμύθια από τα 6 στα 10 χρόνια του» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 18.00, στην αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, στο πανέμορφο πάρκο “Μ.Θεοδωράκης” στα Βριλήσσια.

Πολλοί επώνυμοι στη βραδιά, αρχίζοντας από τον ηθοποιό και πρώην υπεύθυνο πολιτισμού του δήμου Βριλησσίων Τέλη Ζώτο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βριλησσίων Τάκη Βουγιουκλάκη, ο οποίος μίλησε για το πώς πλησίασε το βιβλίο με δισταγμό και έπειτα ένοιωσε πως είχε μπροστά του ένα παιδί-θαύμα, που καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την προσοχή και ενός ενήλικου. Ακολούθησε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πάνος Κατέρης, ο οποίος συγκίνησε όλους τους παρισταμένους μιλώντας για τη σχέση του με τον Τανκρέντι, τον οποίο γνωρίζει από μωρό και έχει παρακολουθήσει από τα πρώτα του βήματα. 
Και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει η δημοσιογράφος Ροζίτα Σώκου (γιαγιά του συγγραφέα), καθώς και η μητέρα του Ιρένε Μαραντέϊ που έκανε την ελληνική μετάφραση και επιμέλεια του κειμένου. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η νεαρή υποψήφια ηθοποιός – και φίλη του Τανκρέντι - Ράνια Παπαδοπούλου.
Παρ’όλα τα επίσημα ονόματα (παρών ήταν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων κ. Αναστάσιος Δημητρίου, που άνοιξε τη βραδιά), ήταν μια εκδήλωση κάθε άλλο παρά τυπική, που διανθίστηκε με ανέκδοτα, προσωπικές ιστορίες και δάκρυα!

Το βιβλίο; Μια συλλογή από μικρές ιστορίες και μεγαλύτερα παραμύθια που ο Τανκρέντι (19 χρόνων σήμερα, και με γένεια!) έγραψε, όπως λέει ο τίτλος, σε ηλικία από 6 έως 10 ετών. Τα μεγαλύτερα παραμύθια, επειδή ήταν πολύ τεμπέλης για να τα γράφει ο ίδιος στο χαρτί, τα υπαγόρευε στη μητέρα του η οποία τα πληκτρολογούσε στον υπολογιστή.
 
Τα γραπτά του χαρακτηρίζονται από μια πρωτότυπη μείξη του φανταστικού με το αληθινό και ρεαλιστικό που συνυπάρχουν με τεράστια άνεση.  Οι ήρωες - όχι μόνον πρίγκηπες, μάγοι και πειρατές, αλλά πιό συχνά ο ίδιος και οι συμμαθητές του - μπαινοβγαίνουν σε μηχανές του χρόνου, ιπτάμενα πλυντήρια-ελικόπτερα καθώς και μέσα στις ιστορίες ενός βιβλίου, συναντούν το Χάρρυ Πόττερ σε μια κρίσιμη στιγμή, ετοιμάζουν συνομωσία ενάντια στον πρόεδρο της Αμερικής, ενώ φυσικά δεν λείπουν τα τέρατα και τα ρομπότ. 
Όπως είπε ο ίδιος στην παρουσίαση, όλα αυτά ήταν κατά κάποιο τρόπο μια αναπροσαρμογή από όλα τα ερεθίσματα που είχε τότε – τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια, βιβλία, ταξίδια, μέσα από την επιθυμία να ανατρέψει την τόσο προβλεπόμενη εξέλιξη των κλασικών παραμυθιών, και να τη φέρει στα μέτρα της φαντασίας του και των βιωμάτων της σύγχρονης εποχής.  Όταν ρωτήθηκε εάν τώρα ετοιμάζει κάποιο νέο βιβλίο, αποκάλυψε πως εξακολουθεί να προτιμά τις σχετικά σύντομες ιστορίες, και πως τώρα γράφει κυρίως στα αγγλικά.  Περιμένουμε!

Το βιβλίο μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος (μπορούν να σας το παραγγείλουν εάν δεν το έχουν) ή online από εδώ http://www.politeianet.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=217467&option=com_virtuemart&Itemid=89


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου